Унищожаване на доказателства, обещания да се влияе върху хода на дела

...
Унищожаване на доказателства, обещания да се влияе върху хода на дела
Коментари Харесай

Има сигнал, че Гешев е горил документи по КТБ за Пеевски

Унищожаване на доказателства, обещания да се влияе върху хода на каузи против придобиване на имуществени богатства и отваряне на „ чадър “ над избрани политически фигури. Това са главните нарушавания на основния прокурор Иван Гешев  в сигналите против него, които от няколко месеца се събират в Министерството на правораздаването. Това сподели в предаването на  " Сега " (О)позиция някогашният длъжностен правосъден министър Иван Демерджиев. При него започнаха да се натрупат сигналите против основния прокурор. Сега се чака да са в основата на настояването на правосъдния министър Надежда Йорданова до Висшия правосъден съвет за предварителното преустановяване на мандата на Гешев.

„ Сигналите са от друг темперамент. Има и такива, които, в случай че бъдат открити изнесените в тях обстоятелства, а се вършат инспекции освен в Министерство на правосъдието, само че и в Министерство на вътрешните работи, ще става въпрос за осъществени закононарушения “, изясни Демерджиев.

Той описа, че в един от сигналите се твърди, че Гешев е унищожавал персонално доказателства по делото „ КТБ “. „ Сигналът съдържа изказвания, които подлежат на инспекция, само че доколкото имам информация, лицето, подало сигнала, е дало показания и като очевидец в полицията, което въпреки всичко демонстрира решимостта му под боязън от наказателна отговорност да удостовери достоверността на изнесеното “, изясни някогашният министър.

Демерджиев добави, че индивидът, подал сигнала, твърди, че Гешев е споделял с него, до момента в който са били в положителни връзки, че по „ КТБ “, излиза информация за огромно въздействие на Пеевски върху ръководството на страната. „ Свидетелят твърди, че информацията, която не е в кориците по делото, е унищожена.  Според очевидеца това се е случило до една вила, която е на бащата на господин Гешев “, сподели Демерджиев.

" Не е належащо основният прокурор да е направил тежко закононарушение, с цел да се стигне до отстраняването му ", напомни събеседникът -  " Достатъчно е да има нарушавания, с които се уронва престижът на правосъдната власт ".

Още във видеото - за какво Гешев не коментира  по какъв начин са добити акциите от компания " Жоси ", какво показва, като извика премиера и началничката на кабинета му в прокуратурата, за какво Надежда Йорданова не е длъжна да се яви пред КПКОНПИ.

Изтоник: 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР